Novak Djokovic diétája és edzésterve

Novak Djokovic egy igazi legenda és inspiráció, akinek az a küldetése, hogy pozitív hatása és befolyása legyen minden gyerekre és felnőttre egyaránt a világon. Cikkünkben most megosztjuk, hogy hogyan is lett ő a világ egyik legjobb sportolója az étrendjének és egészséges életmódjának köszönhetően.

A legfontosabb Djokovic étrendjében az, hogy nem fogyaszt semmi glutén tartalmút, sem tejterméket, és a cukorból is a lehető legkevesebbet. Az étrendje zöldségeken, babon, fehér húson, halon, gyümölcsökön, dióféléken, magvakon és lencsén alapszik.

Novak Djokovic diétája és edzésterve

Nagyon aprólékos, és megválogatja azt is, hogy mikor egyen. Kizárólag bio-élelmiszereket vásárol, és mindig maga főzi meg a kiválasztott ételeket. Amikor versenyen van, olyan szállodákban száll meg, ahol engedik használni a konyhát.

Miután minden étkezés előtt elmond egy rövid imát, hogy soha ne vegye készpénznek az ételt, rendkívül lassan eszik. Soha nem használja közben a számítógépet, sem a telefonját, és nem néz TV-t sem.

Djokovic szerint a diétája óta sokkal megfontoltabb és kevésbé ideges lett. Soha nem hagyja ki az alvást, megpróbál mindig ugyanabban az órában lefeküdni, 11 és éjfél között, reggel pedig 7-kor kel fel. Emellett jógázik, meditál, és a pozitív gondolkodásban is nagyon hisz.

A napi edzésterve nagyon ritkán változik. 20 perc jóga, vagy tai chi után reggelizik, majd egy edzőpartnerrel passzolgat másfél órán át, aztán nyújt és vesz egy sportmasszázst. Ebéd után 1 órán át súlyzókkal edz, majd iszik egy protein italt. Még egy 90 perces tenisz szesszió után ismét nyújt, majd kap egy újabb masszázst, és ebből áll az ő napi fizikai munkája.

Ezek után bizton állíthatjuk, hogy Novak Djokovic elhivatottsága, odaadása, és hihetetlen szenvedélye az egészséges életmód iránt példaértékű minden ember számára.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!