A Taylor Lautner edzésterv: építsen izomzatot villámgyorsan

Taylor Lautner nem mindig egy természetesen erős és fejlett izomzattal rendelkező fickó volt, de eddigi a karrierje többé-kevésbé az izomzatától függött. Az első és második Alkonyat film között karaktere egy erős vérfarkassá vált, ehhez viszont az kellett, hogy 13 kg izmot építsen egy év alatt, amit ő meg is tett. A legjobb stratégia: egyen okosan, és kövessen egy rendszerezett edzéstervet.

Ahhoz, hogy izomzatot építsen, a testének szüksége van arra, hogy hozzászokjon a nehéz súlyokhoz. „Ezért „kóstoltattam” meg Taylorral a nehezebb súlyokat”- mondta Jordan Yaum, a színész edzője, aki mindig 40%-al nagyobb súlyzókat adott Lautnernek annál, mint amit amúgy tízszer fel tudna emelni.

A Taylor Lautner edzésterv - építsen izomzatot villámgyorsan

Szóval, ha például ön fel tud emelni 54 kilót tízszer, akkor használjon inkább 77 kilós súlyokat, természetesen a megfelelő felügyelet mellett. A nehezebb viszont nem mindig jobb.

A tömegnövekedés maximalizáláshoz Lautner rendszeresen változtatja a mennyiséget, amit felemel. Minél többször kényszeríti az izmait, hogy alkalmazkodjanak egy új rutinhoz, annál inkább növekszenek.

Ahelyett, hogy például mindig 8 sorozatot csinál 8-10 súlyzóemelés ismétléssel, néha csökkentse a súlyt és csináljon inkább 4 sorozatot 15 emelés ismétléssel.

„Olyan sokat edzettem, hogy már elkezdtem fogyni is”- mondta Lautner, ezért kell tehát a kardio edzésen csökkenteni, hiszen a kardio a súlyzózással kombinálva korlátozza az izomnövekedést, kifejezetten, ha súlyzózás előtt vagy után több mint 20 percig kardio edzést végez.

Nem szabad túl sok időt fordítani a kockahasra sem, hiszen a túldolgozás miatt nincs a legtöbb srácnak kockahasa. Lautner a hasára csupán 3 napot fordít egy héten, ami Yaum szerint egy kiegyensúlyozottabb, részletesebb izomzatot eredményez.

Az edzés és az étkezés csak a kétharmada az izomépítésnek, a harmadik harmad a felépülés. Lautner minden harmadik nap pihen, és sosem edz 5 napnál többet egy héten. Ez volt tehát Taylor Lautner erős izomzatának titka!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!