Az avokádó magja is ehető! Egészséges avokádómag turmix recept!

Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon! Ha eddig még nem evett avokádót, most adja hozzá étrendjéhez, hiszen tele van egészséges tápanyagokkal, és kiváló forrása az egészséges zsíroknak. Kevesen tudják, de az avokádó magja ehető! A gyümölcs magvát általában kidobjuk, mit sem sejtve arról, hogy több tápanyag van benne, mint magában a gyümölcsben.

Az avokádóban levő antioxidánsok 70%-a a magban található meg. Ezek az erős antioxidánsok megelőzhetnek számos betegséget és az elhízást is. Az avokádó mag többek között tele van oldható rostokkal is, és több ilyen oldható rostot tartalmaz, mint a világon bármely élelmiszer.

Az avokádó magja is ehető! Egészséges avokádómag turmix recept!

A dél-afrikai emberek már régóta használják a magot, mint vérhas elleni és emésztőrendszeri problémák elleni gyógyszert. Csökkenti a gyulladást, megakadályozza a gyomorfekélyt, és enyhíti a székrekedést.

Az avokádó magva tele van flavonoiddal, ami igen erős antioxidáns, és ami segít csökkenteni, vagy megelőzni a rákos daganat növekedését. Egy tanulmány kimutatta, hogy az avokádómag miatt a leukémiás sejtek elpusztították önmagukat.

Az avokádó magvában talált antioxidánsok megelőzhetik a szívrohamot vagy az agyvérzést is, mivel csökkenti a koleszterinszintet.

Az avokádómag fogyasztása segíthet jobb formába hozni az immunrendszert is, ami rendkívül hasznos influenza, és megfázás megelőzésére. Amikor az immunrendszer erős, a szervezet bármely betegséggel és fertőzéssel felveszi a versenyt.

Az is elmondható erről az egészséges magról, hogy segít csökkenteni a glükóz szintet, így megtarthatjuk egészséges testsúlyunkat. Csökkenti az étvágyat, és segít megtartani a teltségérzést hosszabb ideig.

Kutatások kimutatták, hogy az avokádó mag akár az öregedést is visszatarthatja egy bizonyos szintig. Segít csökkenteni a roppant zavaró ráncokat, újjáépíti a kollagén szintet, hogy a bőr kemény és sima maradjon.

Édes-savanyú Zöld turmix – avokádómag turmix recept:

  • 4 alma
  • 2 közepes citrom,héj nélküli
  • 1 hámozott banán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csészespenót
  • 1 szár zeller
  • 1 kisebb darabgyömbér
  • ½ avokádómag

Itt egy másik avokádómag turmix ötlet, nézze meg az alábbi videót:

Szóval legközelebb gondolja meg még egyszer, hogy valóban érdemes e kidobni az avokádó magot, ha ezt a fantasztikusan egészséges gyümölcsöt fogyasztja.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!