A sztárok és a halfogyasztás

A különböző halak elfogyasztásával rengeteg hasznos tápanyagot juttatunk szervezetünkbe. Húsuk könnyen emészthető, zsír- és energiatartalom megfelelő százalékban van jelen, így fontos része az étrendnek. Néhány sztár úgy gondolja, hogy az sem gond, ha minden nap halat fogyasztunk.

Mennyi halat esznek a sztárok?

A sztárok többsége rendkívül nagy figyelmet szentel az egészséges életmódra. Olyannyira, hogy néhányan képesek a hét minden napján halat fogyasztani.
Az ilyen hírességek egyike Victoria Beckham. A sztár és divattervező hölgy minden nap fogyaszt halat. Problémás bőre miatt ajánlotta neki ezt az orvosa. Azóta is a reggeli, ebéd és vacsora lazac a Beckham családban.
Chrissy Teigen is a halimádók táborát erősíti. Ő soha nem tud ellenállni egy jó fokhagymás tengeri sügérnek. Képes állandóan ezt fogyasztani.
Eva Mendes színésznő számára az étel kizárólag energiaként számít. Így nem jelent neki problémát az egyhangú étrend. Ebédre szinte mindig lazacot rendel. Kiegészíti egy kis rizzsel vagy salátával.
Az egyhangú étrend másik szerelmese Mariah Carey. Ő kizárólag lazacon és kapribogyón él. A norvég lazac a kedvence. Ezt az étrendet leginkább akkor tartja, ha megszeretne szabadulni néhány felesleges kilótól.
Számos sztár étrend szerves része a hal. Legyen az lazac vagy sügér, mindenképp lényeges, hogy szerepeljen a menüben.

Miért egészséges a halfogyasztás?

A halak zsírban oldódó vitaminokat tartalmaznak. Legtöbb mennyiségben A- és D-vitaminokat. Fogyasztásukkal megelőzhetjük a különféle betegségek kialakulását. Emellett a halak húsa tartalmaz még vízben oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat. A vízben oldódó vitaminok közül jelentős mennyiségben tartalmaz B1- és B2-vitaminokat. A hasznos ásványi anyagok közül pedig a szelén, vas és a cink is megtalálható.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!