Megküzdöttek a gyermekükért! Híres nők termékenységi problémával

Minden 10 nőből 1 termékenységi problémákkal küzd és ez semmilyen összefüggésben nem áll azzal, hogy reflektorfényben éli-e az életét vagy sem.

Azzal, hogy küzdelmüket nyilvánosságra hozták, a hírességek sok lelki erőt öntöttek azokba a nőkbe, akiknek hasonló gondokkal kell megküzdeniük a babáért.

Az alábbi sztárok, magánéletük és nőiségük legféltettebb titkát nem rejtették véka alá, bátran felvállalták, hogy mennyi mindent megtettek azért, hogy gyermekük lehessen.

Emma Thompson

A policisztás ovárium szindrómában szenvedő színésznő hosszú éveken át próbált teherbe esni. Első férjével ez nem jött össze és természetes úton második házasságában sem sikerült. A hormonkezelések sem jártak eredménnyel, ezért a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek.

Emma Thompson 40 éves volt, mikor első gyermeke megszületett 1999-ben. Második gyermeket is szerettek volna, de az akkor 44 éves színésznőnek be kellett látnia, hogy ez majdhogynem reménytelen. Ezért döntött egy afrikai kisfiú örökbefogadása mellett.

Helena Bonham-Carter

Akkori férjével, Tim Burton-nel hiába próbálkoztak, ezért a színésznő hormonterápiának vetette alá magát. Ám szervezete a várnál rosszabbul reagált a hormonokra, ezért új módszert kellett keresniük. Helena Bonham-Carter az akupunktúra mellett döntött, de éveken át ez sem vezetett eredményre.

Mikor a pár már éppen elszánta magát a mesterséges megtermékenyítésre, akkor derült ki, hogy a színésznő várandós. Első gyermeke 2003-ban, utána a második, akit csodaként emlegetnek, 2007-ben jött világra. Mivel a színésznő ekkor már a 40-es éveiben járt, úgy döntöttek, megállnak két gyereknél.

Tyra Banks

Éveken át próbált édesanyává válni. Bevállalta hormonkezelések és mesterséges megtermékenyítések egész sorát – hiába. Mégsem volt hajlandó lemondani a gyermekről.

Mikor átlépte a 40-et, úgy döntött, változtat az eddigi módszereken és felhagy a kezelésekkel. A béranyaság mellett döntött. Így született meg kisfia 2016-ban.

Nicole Kidman

Sikertelen próbálkozásai szinte teljesen felemésztették a színésznőt. Méhen kívüli terhessége után akkori férjével, Tom Cruise-zal megpróbáltak más megoldás után nézni. Végül az adoptálás mellett döntöttek és két fiút is örökbe fogadtak.

Válásuk után, Kidman második házasságában pedig megtörtént a csoda, a színésznő természetes úton esett teherbe és 2008-ban megszületett lánya, Sunday. Kidman már túl volt a 40-en, amikor a második baba nem akart sikerülni. Ekkor a mesterséges megtermékenyítést választottak, ami után 2010-ben második lánya is megszületett.

Jamie Lee Curtis

Éveken át küzdöttek a gyerekért, de a kudarcba fulladt próbálkozások után úgy érezték, nem maradt más választásuk, mint az örökbefogadás. A színésznő elmondása szerint ez egy nagyon hosszú és a türelmét próbára tevő folyamat volt, de megérte.

Jamie Lee Curtis könyvet is írt arról, mit jelentett számára az az időszak, amin átküzdötték magukat, míg gyermekük lett.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!