Sztár életmód

Megküzdöttek a gyermekükért! Híres nők termékenységi problémával

Minden 10 nőből 1 termékenységi problémákkal küzd és ez semmilyen összefüggésben nem áll azzal, hogy reflektorfényben éli-e az életét vagy sem.

Azzal, hogy küzdelmüket nyilvánosságra hozták, a hírességek sok lelki erőt öntöttek azokba a nőkbe, akiknek hasonló gondokkal kell megküzdeniük a babáért.

Az alábbi sztárok, magánéletük és nőiségük legféltettebb titkát nem rejtették véka alá, bátran felvállalták, hogy mennyi mindent megtettek azért, hogy gyermekük lehessen.

Emma Thompson

A policisztás ovárium szindrómában szenvedő színésznő hosszú éveken át próbált teherbe esni. Első férjével ez nem jött össze és természetes úton második házasságában sem sikerült. A hormonkezelések sem jártak eredménnyel, ezért a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek.

Emma Thompson 40 éves volt, mikor első gyermeke megszületett 1999-ben. Második gyermeket is szerettek volna, de az akkor 44 éves színésznőnek be kellett látnia, hogy ez majdhogynem reménytelen. Ezért döntött egy afrikai kisfiú örökbefogadása mellett.

Helena Bonham-Carter

Akkori férjével, Tim Burton-nel hiába próbálkoztak, ezért a színésznő hormonterápiának vetette alá magát. Ám szervezete a várnál rosszabbul reagált a hormonokra, ezért új módszert kellett keresniük. Helena Bonham-Carter az akupunktúra mellett döntött, de éveken át ez sem vezetett eredményre.

Mikor a pár már éppen elszánta magát a mesterséges megtermékenyítésre, akkor derült ki, hogy a színésznő várandós. Első gyermeke 2003-ban, utána a második, akit csodaként emlegetnek, 2007-ben jött világra. Mivel a színésznő ekkor már a 40-es éveiben járt, úgy döntöttek, megállnak két gyereknél.

Tyra Banks

Éveken át próbált édesanyává válni. Bevállalta hormonkezelések és mesterséges megtermékenyítések egész sorát – hiába. Mégsem volt hajlandó lemondani a gyermekről.

Mikor átlépte a 40-et, úgy döntött, változtat az eddigi módszereken és felhagy a kezelésekkel. A béranyaság mellett döntött. Így született meg kisfia 2016-ban.

Nicole Kidman

Sikertelen próbálkozásai szinte teljesen felemésztették a színésznőt. Méhen kívüli terhessége után akkori férjével, Tom Cruise-zal megpróbáltak más megoldás után nézni. Végül az adoptálás mellett döntöttek és két fiút is örökbe fogadtak.

Válásuk után, Kidman második házasságában pedig megtörtént a csoda, a színésznő természetes úton esett teherbe és 2008-ban megszületett lánya, Sunday. Kidman már túl volt a 40-en, amikor a második baba nem akart sikerülni. Ekkor a mesterséges megtermékenyítést választottak, ami után 2010-ben második lánya is megszületett.

Jamie Lee Curtis

Éveken át küzdöttek a gyerekért, de a kudarcba fulladt próbálkozások után úgy érezték, nem maradt más választásuk, mint az örökbefogadás. A színésznő elmondása szerint ez egy nagyon hosszú és a türelmét próbára tevő folyamat volt, de megérte.

Jamie Lee Curtis könyvet is írt arról, mit jelentett számára az az időszak, amin átküzdötték magukat, míg gyermekük lett.

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!