Julia Roberts mosolya és ami mögötte van

Julia Roberts Oscar-díjas amerikai színésznőt bizonyára senkinek nem kell bemutatni. Olyan filmekből lehet ismerős, mint a Micsoda nő! (1990), Oltári nő (1999) vagy az Ízek, imák, szerelmek (2010). Habár évtizedek teltek el ezek között a filmek között, egy dolog nem változott: a színésznőből áradó fiatalság, szépség és életerő. A háromgyerekes sztár színésznő tavaly töltötte be ötvenedik életévét, de ragyogóbb, mint valaha.

Mi a titka?

Az Ízek, imák, szerelmekbeli alakítása igazán autentikus és valósághű, hiszen a színésznő valós életében is imád enni. És imádja a szénhidrátban gazdag kenyeret. Táplálkozási tanácsadójával sikerült kompromisszumot kötnie és egy olyan kiegyensúlyozott étrendet összeállítani, melyben a szénhidrátok is helyet kapnak. Egy átlagos napon a következőket fogyasztja a színésznő: reggelire házi készítésű granolát, szezonális bogyókat, mint az áfonya vagy málna joghurttal, esetleg répás vagy banános muffint és friss papaját joghurttal. Ebédre sült articsóka polentát vagy spenótból készült pitét plovval. Vacsorára pedig általában gyömbéres lazacot rizsparéjos körettel és kínai zöldségfélékkel, vagy tengeri sügért fekete babbal és spárgával. Amellett tehát, hogy egészségesen táplálkozik, még ínyenc is. Természetesen a desszert sem marad el: a színésznő imádja a süteményeket. Állítása szerint nem találkozott még olyannal, ami ne ízlett volna neki.

A színésznő aktívan jógázik és más különböző edzésfajtákat is heti rendszerességgel végez: pilátesz, aqua aerobick. Azt mondja, jobban élvezi azt az érzést, amit az edzések után érez, mint amit közben: teljesítmény, erő, energia és boldogság.

Az a híres mosoly

Mosolyának titka nagyapjának fogmosási receptje: a szódabikarbóna. Bizony. Ezen kívül minden más szépségápolási eljárása ugyanilyen egyszerű és természetes. Elég egy kis hidratálókrém, szájfény és naptej! Bőrápolás terén az olivaolajra esküszik, ami az arcbőrbe masszírozva és meleg vízzel leöblítve csodákra képes. Az öregedéssel kapcsolatban pedig az a véleménye, hogy ha elfogadjuk, hogy megtörténik – márpedig nem kerülhetjük ki – az bőven elég a boldogsághoz.

A színésznő titka tehát nem valami szigorú diétában rejlik, nem is a drága szépségápolási termékek használatában, hanem valami sokkal egyszerűbb dologban: az egyensúlyban. Kiegyensúlyozott étrend és testmozgás, mindez természetességgel és egyszerűséggel párosítva.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!