Így edzett Brad Pitt a Harcosok klubjára

A Harcosok klubja a ’90-es évek egyik kultikus filmje, mely a mai napig hatással van a nézőkönzönségre és a filmtörténet egyik meghatározó darabja. Azonban a Chuck Palahniuk regénye alapján készült film nem csupán mondanivalója és a főszereplő életfilozófiája szempontjából híres, hanem Brad Pitt ikonikus alakjáról is. Ahhoz, hogy eljátssza a főszerepet, egy szigorú edzésterv és étrend segítségével konkrétan megalkotta Tyler Durden alakját.

Hogyan edzett?

Az edzésterv heti hat napból állt és az volt a lényege, hogy naponta egy-egy izomcsoportot dolgozott meg. Mivel Brad Pitt olyan alkat, aki nehezen hízik és ezért izmot is nehezen épít ki, az eredmény nem egy nagyon kigyúrt test lett, hanem egy vékony, szálkás, de izmos – a Tyler Durden-féle test.

A hetet mellkasi gyakorlatokkal kezdte: fekvőtámasz, fekvenyomópad, mellgépes tárogatás, nyomás padon és mellgép segítségével. Kedden a háttal folytatta: 25 húzódzkodás, lehúzás csigás géppel, mellhez húzás és T-húzás gyakorlatokkal. Szerdán a vállát edzette meg: vállból nyomás kézi súllyal, oldalemelés és előreemelés formában. Csütörtökön a bicepszre és tricepszre gyúrt: kalapács bicepsz Scott-padon, előreemelés csigán, majd kézi súllyal, valamint nyújtott karú letolás csigán. Pénteken és szombaton pedig egy kardió-edzéssel vezette le a heti megpróbáltatásokat: egy óra futópadon 80-90%-os pulzuskapacitással. A vasárnap pihenőnap volt.

Mit evett?

Mivel Brad Pittnek vékony, egyáltalán nem hízékony testalkata van, ezért étrendje gazdag volt szénhidrátban, valamint fehérjékben és három óránként evett. Reggelire hat tojásfehérjét és zabpelyhet, tízóraira halat és gyros pitát, ebédre két nagy csirkemellfilét, barna rizzsel vagy tésztával és zöldségekkel. Edzés előtt és után banánt és fehérjeshake-et fogyasztott, vacsorára grillhúst és csirkemellet, szintén barna tésztával vagy rizzsel, valamint zöldségekkel és még éjszakai nasija is volt, cottage sajt formájában.

Ha mi is szeretnénk követni ezt az életmódot, akkor tartsuk be a következő lépéseket: az edzésterv helyes kivitelezése érdekében minden gyakorlatból csináljunk három sorozatot, 15 ismétléssel. A sorozatok között maximum egy perces pihenőket tartsunk és olyan súlyokat válasszunk, amikkel megy a 15 ismétlés. Ha túl könnyűnek tűnik, növelni kell a súlyt. Nem egyszerű, de alaposan kidolgozott edzésterv és az eredmény garantált: maga Tyler Durden.

 

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!