Hódít a jóga a sztárvilágban

Napjaink egyik legfelkapottabb tevékenysége a jógázás. Amerikában jelenleg több mint húsz millióan gyakorolják. Nem véletlen ez a nagy népszerűség, hiszen a jóga sokkal több, mint a test karbantartása. Egyszerre edzi a testet, a lelket és az elmét, harmóniát és egyensúlyt teremtve köztük és a külvilág között. Sokkal inkább szól arról, hogy saját magunkra figyelünk, a belső energiáinkra, amit megfelelő légzéstechnikákkal és mozgással érhetünk el.

A jóga lehet életstílus, helyettesíthet egyéb edzésformákat és akár terápiás jellegű gyógymódként is alkalmazható. Gyógyír lehet mindenféle lelki és szellemi megpróbáltatásokra. Megszabadít a lelki és testi merevségtől is. Jótékony hatásait rengeteg híresség is élvezi és kihasználja. Sokan a jóga segítségével küzdöttek le betegségeket, függőségeket, bírkóztak meg traumákkal és hétköznapi életük részévé vált. Így tartják meg az egyensúlyt magánéletük és a reflektorfény között. A jóga biztosítja számukra a lelki békét, a befelé figyelést, az egészséget.

Jógázó sztárok

Robert Downey Junior egész élete megváltozott a jógának köszönhetően, amire épp időben talált rá. Mivel karrierje már nagyon fiatal korában beindult, ezért ezt nehezen dolgozta fel, és súlyos alkohol- és drogproblémái voltak egész addig, amíg el nem kezdett jógázni.

Lady Gaga a jóga segítségével küzdötte le evészavarait, barátkozott meg saját magával és tartja formában magát még ma is. Szintén a jóga segítségével épült fel gyorsan csípőműtétje után.

A szupermodell Gisele Bündchen a terhes- és kismama jóga egyik mintaképe. A jógázásnak köszönheti szuper alakját, amit folyamatosan megőríz. Gyerekeit is próbálja rászoktatni a jógára, amit együtt szoktak gyakorolni.

Test és lélek egyensúlyban tartására, valamint a népszerűség árnyoldalaitól való távol maradásra alkalmazzák a jógát az olyan hírességek is, mint Adam Levine, Julianne Moore, Jennifer Aniston vagy Madonna.

Sting koncertei előtt egész zenekarával jógázik, Gwyneth Paltrow pedig, aki színészi karrierje mellett egészségguruként is tevékenykedik, minden reggel négykor jógával kezdi a napot.

Végül pedig, a jógázó sztárok végtelen sorát csupán jelképesen lezárva, idesorolhatjuk minden idők leghíresebb szex szimbólumát is, Marilyn Monroe-t, aki szintén érdeklődött a keleti kultúra iránt és életének része volt a rendszeres jógázás.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!