Dwayne Johnson csaknem 400 kiló halat eszik meg évente

attends the Paramount Studios presentation during Comic-Con International 2014 at the San Diego Convention Center on July 24, 2014 in San Diego, California.

Dwayne Johnson, alias The Rock újabban az étkezési szokásaival hívta fel magára a figyelmet. Figyelemre méltó heti menü terve, melyet leközöltek a fitnesz újságok is. A 42 éves színész állati fehérje fogyasztása rendkívül nagy, 10 kilót eszik meg naponta tőkehal, tojás, steak és csirke formájában, váltakozó sorrendben. Speciális diétáját aszerint állítja össze, mennyi kalóriát akar szervezetébe bevinni.

A táplálkozási szakembereket is meghökkentette Dwayne hatalmas étvágya; naponta kétszer annyi kalóriát és háromszor annyi fehérjét eszik meg, mint egy átlagos negyvenes éveit taposó ember. Míg más 3 g szénhidráttal beéri, Johnson 5 g-t pusztít el belőle. Igazán nem lehet rámondani, hogy rosszétkű. Igaz, The Rock hírnevét éppen vaskos alkatának, masszív izomzatának köszönheti, amit csak jól összeállított diétával tud megtartani.

A halárus szerint a sztár havonta 60-70 kg-nyi halat vásárol, ami egy év alatt üti az 1 tonnát! Hihetetlen mennyiség egy olyan ember részéről is, aki életét a kondizásnak és az akciófilmeknek szentelte. Lássuk, miből mennyit fogyaszt napi jelleggel a Szikla!

2,5 kg tőkehal, 2 tányér fehér rizs, 1 tányér zöldség nála még átlagosnak mondható, de ha ráerősít, akkor még ettől is többet képes megenni egyszerre.  A reggelihez és a vacsorához elfogyasztott 10-12 darab tojás nem semmi, pláne ha hozzátesz még egy-két kilónyi vörös húst is. A nehéz ételeket úgy látszik, jól bírja a gyomra, mert az izomkötegek láttán nyilvánvalóan nem ma kezdte a speciális diétát.

Az USDA adatai szerint, míg egy átlagos férfi naponta 2734 kalóriát fogyaszt összesen, The Rock csak a halból 1000 kalóriát eszik meg könnyedén, amire évente 1400 dollárt költ. Szó, ami szó költséges szokásról van szó, de amíg megengedheti magának, kár aggódni. Aki pedig szeretne étkezési kultúrájáról példát venni, előbb kérje ki gasztroenterológusa véleményét, nehogy kórházban végezze emésztési zavarokkal.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!