Depressziós világsztárok

A depresszió ma már az egész világon elterjedt népbetegség és rengeteg ember küzd vele. A sztárvilágban azonban még nagyobb a depresszióval és hasonló mentális betegségekkel küzdők száma, hiszen sokukat olyan mértékű megpróbáltatások érnek, amikkel már nem képesek ép ésszel megküzdeni.

Sok színész és énekes esetében az okozza a depressziót, hogy túl hamar, gyerek- vagy fiatal korukban óriási sikereket értek el, amivel nem tudtak megbírkózni. Egyeseknél már a családi háttér is problémákat okoz, mások pedig attól szenvednek, hogy miután szakmájukban felértek a csúcsra, nem látnak továbblépési lehetőséget. Ezen kívül a megfelelési kényszer, a túl nagy elvárások, a társas magány vagy szülés utáni depresszió is mind nagyon gyakori a hírességek világában is. Sokuk nem tud egyensúlyt találni magánélete és a sztárság között, összemosódik a kettő, közben pedig elveszíti önmagát.

Sok olyan sztár van, aki nyíltan vállalja, hogy depresszióval küzd vagy küzdött és pszichiáterhez vagy gyógyszeres kezelésekhez folyamodott. Lássuk kik azok, akiknek sikerült megbírkózniuk e súlyos lelki betegséggel.

Sport, kreativitás, emberek

Minden ember életében váratlanul üt be a depresszió és más-más okok miatt, azonban nagyon fontos tudatosítani és lépéseket tenni annak érdekében, hogy ne váljon súlyosabbá. Mint ahogy a kiváltó okok és körülmények is eltérőek, úgy a megoldások is személytől és helyzettől függnek. Catherine Zeta-Jones példuál a sportban és testmozgásban találta meg a megoldást súlyos depressziójára. Igaz, hogy pszichiátriai kezelésben is részesült, azonban saját magának kialakított napi edzése hozta meg az igazi sikert. Nem véletlen, hiszen a testmozgás során endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, ami a testet és a lelket is boldogítja.

Angelina Jolie is már kamasz kora óta küzdött depresszióval a túl korán jött siker és a felgyorsult életritmus miatt. Ő önkénteskedéssel és jótékonykodással gyógyult ki betegségéből. Az, hogy szembesült a világ szörnyű problémáival, szegénységgel, nyomorral, rádöbbentette, hogy ő mennyivel jobb helyzetben van és tennie kell ez ellen valamit.

Jim Carrey is azon híres emberek közé tartozik, akik köztudottan lelki gondokkal küzdenek. Barátnője öngyilkossága után a kreativitás és alkotás erejének köszönhetően lábalt ki depressziójával, és ezzel azt üzeni minden hasonló helyzetben lévő sorstársának, hogy nem fontos, hogy valaki tehetséges vagy nem, csak csinálja azt, amit szeret, és tegye azt szívvel-lélekkel.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!