A Junger-féle tavaszi tisztítókúra

A Junger-féle tavaszi tisztítókúra

Hollywoodban nagy népszerűségnek örvend a hírességek között a  dr. Alejandro Junger által kifejlesztett méregtelenítő és tisztítókúra, amely garantáltan felfrissíti a szervezetet és még fogyókúrának sem utolsó. A két hetes kúra leginkább a színésznők körében terjedt el, akik fokozottan odafigyelnek egészségük és tökéletes alakjuk megőrzésére.

Hogyan vágjunk bele?

A lé- és egyéb böjtökkel ellentétben, ez a kúra főtt ételeket is tartalmaz fokozott mennyiségben, azonban a hangsúly itt is a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelen van. Az első lépés az, hogy mindenki eldönti, miért is szeretne belevágni ebbe a kúrába.

Ha tudatosan lebeg előttünk a kitűzött cél – legyen az fogyás, méregtelenítés, felfrissülés, egészséges életmód vagy épp a hollywoodi kinézet – akkor motiváltabban tudjuk végigcsinálni a két hetes kihívást. Bár a tisztítókúra könnyedén beilleszthető a mindennapokba és nem borítja fel a megszokott ritmust drasztikusan, érdemes olyan időszakban végigcsinálni, amikor nem jöhet közbe nagy családi ebédek sorozata vagy más különleges események, ahol az étkezés kulcsfontosságú és megzavarja a különleges diéta rendjét.

Fontos, hogy ne vágjunk bele hirtelen és ne legyen éles kontraszt az addigi megszokott életmódunk és a két hetes kúra között. Ha valaki például sok gyorskaját vagy félkész ételeket vásárol, annak ajánlott a diétázás előtt két-három nappal csökkenteni az addigi ételmennyiséget és inkább zöldségekre és gyümölcsökre váltani. Így nem éri a szervezetet váratlanul túl nagy változás és könnyebben átáll.

Miből áll a diéta?

A tisztítókúra napi öt étkezésből áll, melyek során különböző gyümölcslevek és turmixok elfogyasztása mellett egy adag főtt étel is a diétás menü részét képezi. Ezen kívül víz és cukormentes tea bármilyen mennyiségben megengedett. Az első hét részletes menüjét ezen a linken lehet megtalálni, a másodikét pedig itt.

Természetesen, mint ahogy a diéta kezdését, a lezárását sem lehet drasztikusan végezni. A befejezés után sem ajánlott hirtelen visszatérni az egészségtelen ételekhez. Ajánlott ugyanúgy gyümölcsöket, zöldségeket, sovány húst, halat és zsírszegény tejtermékeket fogyasztani. Így megőrízhetjük újult energiáinkat, tökéletes alakunkat, fitt közérzetünket és egészségtől kicsattantó szervezetünket.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!