Te is elköveted őket? A leggyakoribb hibák a férfi szépségápolásban

Néhány évtizeddel ezelőtt a férfiak szépségápolása kimerült nagyjából annyiban, hogy mekkorára vágják a bajuszukat és beszereztek egy maguknál hordható fésűt. Ezek a napok azonban már elmúltak.

Az erősebb nem képviselői is egyre többet foglalatoskodnak a külsejükkel, egyre többet adnak a megjelenésükre és egyre több lehetőség közül választhatnak a szépségápolásban.

Minél több azonban a lehetőség, annál több hibát lehet elkövetni. Lehet, hogy valamit te sem csinálsz jól? Segítünk, hogy felfedezd és ki is tudd javítani a férfi szépségápolásban elkövetett leggyakoribb hibákat!

Úszol a parfümfelhőben

Érthető, hogy ha rátaláltál egy finom illatra, minél többet szeretnél élvezni belőle. De ha túlságosan sok parfümöt használsz, az visszatetsző lehet mások számára.

Alkalmazd az aranyszabályt, mi szerint kettőt fújj a parfümből a levegőbe, majd sétálj át rajta. Ami így a ruhádra kerül belőle, az pont elegendő mennyiség ahhoz, hogy kellemesen, de mégis visszafogottan illatozz.

Nem gondozod az arcszőrzeted

Ha bajuszod vagy szakállad van, nem elég annyit tenned, hogy kivárod, míg megnő, majd magára hagyod.

Folyamatosan gondoznod kell, aminek az egyik legfontosabb lépése a rendszeres formára vágás. Ezenkívül azonban a kefélésről, fésülésről, illetve a mosásról és az olajozásról se feledkezz meg.

Karmokat viselsz körmök helyett

Nem sok taszítóbb dolog létezik, mint a hosszú körmök egy férfi ujjain. Ne hagyd megnőni a körmeidet, rendszeresen manikűrözz, hiszen a megfelelően rövidre vágott körmöknél sokat számít a tisztaság is.

Ha olyan munkát végzel, melynek során rendre bepiszkolódnak a körmeid, ne légy rest és zuhanyzás közben használj körömkefét a megtisztításukra! Naponta 2 perc elég ahhoz, hogy a kezed is ápolt legyen.

A körömrágás a másik végzet. Az sem gusztusos, ha mások előtt rágod a körmöd, de esztétikailag sem néz ki túl jó a rágott köröm.

Nem veszel tudomást a kopaszodásról

Hosszabb fazonú hajat viseltél, de egyre több a kopasz folt a fejeden? Bármennyire is szeretnéd visszapörgetni az idő kerekét, a hajad elvesztésével szembe kell nézned.

Ha a frizurád már nem alkalmas arra, hogy a kopasz foltokkal együtt is ezt a fazont viseld, gondold át és kérd meg a fodrászodat, hogy vágja rövidebbre. Soha ne fésüld át a hosszú hajtincseket a kopasz foltok felett, hogy elfedd azokat! Rövidebb hajjal sokkal kellemesebben fogod érezni magad!

Nem hidratálod a bőröd

A durva bőr nem mutat jól egy férfias arcon. A száraz, fakó, idő előtti ráncokkal teli arc nem javítja a megjelenésedet, inkább csak azt mutatja, hogy nem foglalkozol magaddal eleget.

A férfiak bőre vastagabb, ezért ha vásárolsz, ne válassz nőknek szánt arckrémeket! Csak figyeld a terméken a feliratot és használd a krémet minden reggel és este! Férfias tippek a megfelelő szépségápoláshoz!

Elfeledkezel a fül- és orrszőrökről

Márpedig erre nincs bocsánat. Ahogy az idő halad előre, úgy bújnak elő korábban szokatlan helyekről a szőrszálak, amik egyre hosszabbak és hosszabbak lesznek. Ha nem veszel róla tudomást, a füledből és az orrodból is kilóghatnak, ez pedig kicsit sem vonzó látvány.

Orr- és fülszőrnyíró készülékkel, de akár egy kisollóval percek alatt megszabadulhatsz a nem kívánt szőrszálaktól.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!