Tavaszi immunerősítés természetesen

Tavaszi immunerősítés természetesen

Tavasszal a természettel együtt szervezetünk is újjáéled és a gyengítő hideg téli hónapok után az időváltozás sokszor vezet megfázásokhoz, a tavaszi fáradtságról nem is beszélve. Sokakat már a madárcsicsergős, virágillatú tavaszi jóidő is energikussá tesz, azonban ebben az esetben sem árt megerősíteni immunrendszerünket. Rengeteg olyan gyümölcsből és zöldségből készült vitaminbomba van, aminek a hatása garantált, a mozgásról nem is beszélve.

A természet segít

Mielőtt még a gyógyszertárba rohannánk mindenféle immunerősítő vitaminkészítmény beszerzése miatt, gondoljuk végig, hogy hogyan tudnánk természetes módon, friss zöldségekkel és gyümölcsökkel megoldani a vitamin és ásványi anyag bevitelét szervezetünkbe.

Először is nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, amire a gyümölcs- vagy gyógyteák a legalkalmasabbak. De készíthetünk olyan vitaminbombákat is, melyek nem csak egészségesek, de még finomak is. Ilyen a kissé csípős, de üdítő hatású gyömbér, citromlé, méz és víz keveréke, vagy a kifacsart grapefruit, víz és méz keverék. Igazi hűsítő koktélok, melyek tisztítják a légutakat és megelőzik a megfázást.

Az egyik legerősebb természetes antibiotikum a fokhagyma, viszont a hozzá hasonló ízű medvehagyma még ennél is erősebb. Tisztítja és méregteleníti a vért és a májat, valamint kíméletlenül pusztítja a baktériumokat. Számos módon elkészíthető, könnyű saláták vagy krémlevesek, köretek összetevőjeként.

Ezen kívül a sárgarépa, a brokkoli, a gomba, a zeller, a spenót, a karfiol és a saláta is mind vitaminokban gazdag zöldségek, melyek teljes mértékben fedezik szükségleteinket. A leghatékonyabb ezek nyers fogyasztása, azonban sok zöldség megfőzve sem veszíti el vitamintartalma nagyrészét.

Segítsünk mi is magunkon!

A változatos és természetes élelemben gazdag táplálkozás csupán egy része egészségünk megőrzésének, amiért mi magunk is nagyon sokat tehetünk. A rendszeres testmozgás, a test karbantartása, a friss levegőn való tartózkodás legalább annyira fontos.

Az, hogy kinek milyen mozgásforma felel meg, teljesen eltérő, de nem is az a lényeg, hogy hogyan végezzük a testmozgást. A fontos az, hogy rendszeresen tegyük azt. Ehhez szükséges a kellő motiváltság, azonban mi más motiválhatna minket jobban, mint saját egészségünk? Induljunk el tehát sétálni, kocogni, sportolni vagy kirándulni, összekötve a kellemest a hasznossal.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!