Stresszoldó technikák: hozza egyensúlyba a testét és a lelkét!

Manapság egy igen forgalmas és rohanó világban élünk, ami tele van felelősséggel, és ezek néha elég stresszesek bírnak lenni. A karrierünk, a kapcsolataink, a pénzügyek mind-mind stressz faktorok lehetnek, de a megfelelő technikákkal legyőzhetjük ezeket, cikkünkben pedig ezekre a technikára hívjuk fel a figyelmét.

Mindenkinek megvan hozzá a képessége, hogy legyőzze a stresszt, de ehhez elsősorban pozitív hozzáállás szükséges. Amikor a hozzáállásunkat egy bizonyos helyzethez igazítjuk, próbáljuk meg a pozitív oldalát nézni a dolgoknak.

Stresszoldó technikák hozza egyensúlyba a testét és a lelkét!

Az első stressz kezelési technika a naplóvezetés. Ez nagyban csökkenti a stresszt, és segít tisztán tartani elméjét is. A rendszeres napló bejegyzések segítik kiadni magából a napi negatívumokat és felhívja a figyelmét a pozitívumokra. Amikor stresszes, vegye elő naplóját, és írja le, hogy mi bántja.

A következő lépés az egészséges táplálék bevitele a szervezetbe. Amikor stresszes az ember, előszeretettel nyúl cukorral teli édességekhez, de egy egészséges test jobban megbirkózik a stresszel, úgyhogy figyeljen oda, mit eszik!

Tanuljon meg nemet mondani a feladatokra. Az, hogy nemet mond bizonyos szituációkban, az öngondoskodás jele. Ha több feladatot vállal magára, mint amennyit elbír, az növeli a stressz faktort is.

Az egyik legjobb stresszoldó, a rendszeres mozgás. Háromnaponta szánjon legalább 20 percet fizikai gyakorlatok végzésére. A gyakorlatok segítenek kitisztítani az elmét, csökkenteni a stresszt és a feszültséget. Ugyanakkor a megfelelő mennyiségű alvás is nagyon fontos, hiszen a kipihent test és elme jobban meg tud birkózni a feszültséggel.

Az utolsó stresszoldó technika, amire cikkünkben szeretnénk rávilágítani, a meditáció. A meditáció csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint segít önnek nyugalmi állapotba kerülni. Ezek a meditációs gyakorlatok mindössze 5 percet vesznek igénybe, de igen hatásosak ha stresszoldásról van szó. Számos meditáció fajtát ismerünk, amelyeket már több száz éve gyakorolnak az emberek és bármelyikről is legyen szó, az emberi elmére gyakorolt pozitív hatékonyságukat alátámasztotta az idő.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!