Nem mozogni is ugyanannyira káros, mint túlsúlyosnak lenni

Az emberek sajnos lebecsülik a mozgás fontosságát manapság. Akinek fontos is az egészséges életmód, legtöbbször csak azért, mert szépen akar kinézni, és nem azért, mert tényleg egészségesen akar élni.

Sok ember vállal be munka előtt akár több órai megerőltető edzést is, de elsősorban csak azért, hogy szép alakjuk legyen. Sajnos ehhez sokszor még az is társul, hogy étrendkiegészítőket szednek, hogy ne legyen étvágyuk, izmaikat viszont irreálisra növelje.

Ez egyáltalán nem egészséges. Ebből következik az a tanács, hogy a színfalak mögé kell néznünk, ha látni akarjuk a lényeget, mert az izmos külső nem minden esetben takar egy kisportolt embert.

A rendszeres mozgás jót tesz!

Mindenképpen jó, ha az ember napi szinten mozog egy keveset, és eközben nem téveszti össze az egészséges testmozgást a mesterséges izomzattal! Ez utóbbi nemcsak hogy nem egészséges, hanem egyenesen káros is lehet.

Sokkal célszerűbb minden nap kocogni egy fél órát, mint megerőltetni magunkat a teremben. Senki sem tagadja, hogy az egészséges életmódhoz nem szabad túlsúlyosnak lenni, viszont a vékonyság még nem egyenlő az egészséggel! Ugyanannyira rossz a mozgáshiány, mint az elhízás, ha egészségügyi szempontból nézzük. Ezért olyan fontos, hogy ne csak a küllem számítson, hanem az a mód is, ahogyan elérjük azt.

Sokszor még rosszabb, ha mesterségesen vagyunk soványak, mintha el lennénk hízva, de mozognánk egy keveset. Érdemes megkérdezni, ha valaki az egészséges életmód megszállottja, hogyan, és mennyit mozog. Ha célzottan és helyesen teszi azt, akkor nyugodtan követhetjük a példáját, ha viszont nem, akkor ki kell dolgoznunk a saját edzéstervünket és összehangolni azt egy egészséges étrenddel.

Akár tetszik, akár nem, az embernek meg kell ezt tennie annak érdekében, hogy jól érezze magát a bőrében.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!