Minden a cukor-, glutén- és laktózmentes csokoládékról

A csokoládé egy kakaóbabból készített édesség. A kakaó masszához cukrot, kakaóvajat, vaníliát és tejet adnak, amik némely emberek étrendjében tiltottnak számítanak.

Ha fogyókúrázunk, vagy cukorbetegségben szenvedünk, esetleg glutén- és laktózmentes ételek fogyasztására vagyunk rákényszerülve, akkor sem kell lemondani a csoki fogyasztásról.

Manapság már szinte minden édességbolt vagy csokoládé webshop termékválasztékában kaphatunk olyan csokoládét, mely cukor-, glutén- és laktózmentes, amik nem csak a betegségben szenvedőknek és a fogyókúrázóknak ajánlottak, de azoknak is, akik szeretnének egészséges életet élni.

Bár ezekből a csokikból, nincs akkora választék, mint a hagyományos, tejjel és cukorral készült változataiknak, mégis ráakadhatunk egy-egy finom darabra. Ezeknek a készítményeknek a gyártása során, odafigyeltek, hogy ne csak egészségesek, de ugyanolyan finomak is legyenek, mint a hagyományos csokoládék.

A cukor helyett más édesítőszereket használnak, melyek legjobbak, ha természetesek, mint például a méz, stevia, eritritol, xylitol, szorbit. A tehéntejet a tejcsokoládék esetében, legtöbbször rizstejjel pótolják.

A csokoládék mellett, már kaphatóak, cukor-, glutén- és laktózmentes kekszek, drazsék, pudingok, stb. Fontos, hogy az édesség választásnál, vegyük azt is figyelembe, hogy felegyen rajta tüntetve, hogy nyomokban sem tartalmaz allergéneket!

A vásárlás során, próbáljunk olyan terméket hazavinni, melyek nem tartalmaznak mesterséges aromákat, színezéket és tartósítószert, csakis természetes fűszereket, gyümölcsöket és természetes ízesítőket.

Amennyiben egy csokoládén, csak részletekben van feltüntetve a tartalma, inkább álljunk tovább. Ha igényesebbek vagyunk, készítsünk otthon mi magunk csokit, meg fogunk lepődni, hogy milyen íz bombákat tudunk létrehozni.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!