Miért tanácsos kókuszolajt fogyasztani?

Manapság az emberek rengeteg olajos ételt esznek, és ez sokszor káros hatással van az egészségükre, ezért is igyekeznek a népszerű napraforgó olajt mással, például kókuszolajjal pótolni. Ez a kókusz magjának beléből készül és több típusa is van.

A kókuszolajt a világ legegészségesebb, főzéshez is használható olajaként tartják számon. Természetesen ez is az egyik legdrágább a piacon, viszont akkor is megéri ezt használni, hiszen az egészségünk múlhat rajta.

Minimum 90%-át telített zsírsav képezi, ráadásul nincsenek benne olyan mértékű rákot okozó összetevők sem, mint például a napraforgóolajban.

A kókuszolajban sült ételek sokkal táplálóbbak is a többinél, mert nagyon sok olyan energiát tartalmaznak, amelyet a szervezet rögtön fel tud dolgozni. A jóllakottság érzése pedig sokkal hamarabb jelentkezik és tovább tart, úgyhogy nem kell attól tartanunk, hogy nagyon tele esszük majd magunkat.

A jó az, hogy használata egyáltalán nem különbözik más olajétól, és íze sem ad kesernyés aromát az ételeknek, mint például egyes olívaolajok.

Nem utolsó sorban, a szépségápolásban is kiemelt szerepet játszik, mivel magas antioxidáns tartalma miatt jó hatással van a bőrre és a hajra. Gondoljunk csak bele, hogy hány samponon, tusfürdőn, és testápolón olvashatjuk azt, hogy kókuszolajjal készült!

Az öregedés késleltetésében is nagyon erőteljes befolyása lehet, telített zsír-jellege miatt. Immunrendszer erősítő hatásának köszönhetően pedig hosszútávú ellenálló képességre tehetünk szert. Még kisebb sérüléseket is gyógyíthatjuk vele, ha a sebre csöpögtetjük, mert szövetújító hatása is van.

Fontolja meg, hogy átálljon erre a nagyon jótékony olajra, a felsorolt okok miatt. Ha ezt megteszi, már egy kis idő után érezni fogja az eredményt.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!