Miért adjunk vajat a reggeli kávénkhoz?

Általában, amikor kávét iszunk cukrot, tejet vagy tejszínt teszünk bele, hogy ízlésünkhöz alakítsuk. Egy új trend szerint viszont úgy tudjuk magunkat a lehető legjobban felpörgetni reggel, hogy vajjal helyettesítjük őket.

Ez a trend a Bulletproof Coffee (golyóálló kávé) néven fut, és úgy hírlik rendkívül hatásos. Ha nem biztos benne, hogy kipróbálná, cikkünkben bemutatunk néhány okot, amivel talán meggyőzzük.

Miért adjunk vajat a reggeli kávénkhoz

Aki reggel korán jár a munkába, tudja, hogy nincs mindig idő megfelelően reggelizni mielőtt elhagyná a házat. Adjon tehát kávéjához vajat, ami felérhet egy egész reggeli étkezéssel. A vaj megadja a megfelelő zsírokat és kalóriákat, amire a szervezetnek szüksége van, így jobban fog teljesíteni a munkahelyén.

Az elme fittsége az egyik legfőbb oka annak, hogy kávét fogyasztunk reggelente. Ez a „golyóálló kávé” a legjobb módja az elme fitten tartásának, növeli a kognitív funkciókat, szóval akár több órán át életerősnek érezheti magát, anélkül hogy akár egy pillanatnyi fáradtságot érezne.

Azok az emberek, akik fogyni szeretnének, nem mernek vajat tenni a kávéba, hiszen tele van zsírokkal és a kalóriaszáma is igen magas. Ha viszont rendszeresen vajjal issza kávéját, szervezete hozzászokik a benne levő zsírok fogyasztásához. Ez egy rutinná fog válni a testének és így könnyebben csökkentheti a derékbőséget. Ezen kívül fűvel táplált tehenektől származó konjugált linolsavat tartalmaz, ami bizonyítottan csökkenti a testzsírt.

A vaj hozzáadása a kávéhoz nemcsak a testnek szolgáltatja a kívánt zsírokat, hanem az agynak is. A rövid szénláncú zsírsav-butirát a szívbetegségeket, gyulladásokat, és a neurodegeneratív betegségeket is megelőzi.

Amennyiben növelni szeretné energiáját, jóllakottságát, és jobban szeretne fókuszálni, kezdje el vajjal inni a reggeli kávéját!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!