Mi történik, ha túlzottan magas a sóbevitele?

Ön tudta, hogy só nélkül nem lennénk képesek élni? A sóban levő nátrium egy nagyon fontos elektrolit, ami olyan funkciókat szabályoz a szervezetben, mint például a folyadék egyensúly, vérmennyiség, az idegrendszer működése, vagy a szívműködés. Ha a nátrium távozik a szervezetből például izzadás útján, valahogyan pótolni kell az egészséges elektrolit egyensúly érdekében.

Az elektrolit pótlás nélküli intenzív tevékenység gyengeséget, szédülést, hányást, fejfájást és fáradtságot is okozhat. Annak ellenére, hogy a nátrium fontos szerepet játszik a szervezetben, az sóbevitel drasztikuson csökkent az utóbbi években, a szívbetegségek és a só fogyasztás között kialakult kapcsolat miatt.

Mi történik, ha túlzottan magas a sóbevitele

Amíg a konyhasó kemény feldolgozásokon megy keresztül, és tartalmaz más kémiai anyagokat is, addig a természetes só, például a tengeri só, a kelta tengeri só, vagy a himalájai só csupán minimális finomításokon megy át, adalékanyagok hozzáadása nélkül. A természetes száradási technikájuk miatt, ezek megtartják gazdag ásványianyag-tartalmukat beleértve a fontos elektrolitokat is.

Ha figyelembe vesszük, hogy a gyorsételekben milyen nagy mennyiségű só van, nem csoda, hogy veszélyessé vált a rendszeres fogyasztásuk. A tengeri só, a himalájai só, és a kelta só mind egészségesebb megoldás, mint a szokásos konyhasó és ezeket megtalálhatja a legtöbb szupermarketben.

Az 5 legajánlottabb só: a kelta tengeri só, a himalájai só, a tiszta tengeri só, a hínár por (keverje össze a kedvenc sójával, hogy igazi jódos sót kapjon) és az eredeti szerves Herbamare fűszersó. Ha átvált ezekre a természetes sókra, és elkerüli a csomagolt gyorsételeket, amelyek tele vannak túlkezelt sókkal, sokkal nagyobb esélye lesz egy egészséges elektrolit egyensúly eléréséhez.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!