Kövesd ezeket a hajápolási tippeket várandósság alatt!

Várandósság alatt érzelmi és fizikai változások is végbemennek. Ez utóbbiak közé tartozik sajnos a haj minőségének romlása és a hajhullás is.

A terhesség idején gyakori stressz pedig mindezt még inkább elősegíti. Azonban semmi okunk arra, hogy ezt a negatív folyamatot ne próbáljuk meg mérsékelni vagy leállítani. Természetes módszerekkel úrrá lehetünk a terhesség alatt jelentkező haj-bajokon!

Kondícionálás természetes összetevőkkel

A kondícionálást akkor sem kell kihagynod, ha nem szeretnél várandósság ideje alatt mesterséges hatóanyagokat alkalmazni.

Teljesen természetes készítményeket is találsz erre a célra, de akár magad is elkészíthetsz egy tápláló és hidratáló hajpakolást! Ezt a lépést ne ugord át, hiszen a kondícionálás a haj egészségnek alapját adja. Akár terhes vagy akár nem, az ápolatlan haj nem megengedhető!

Egészséges táplálkozás

A hajnak nemcsak közvetlenül, pakolások útján biztosíthatsz tápanyagokat, de az is meghatározza az egészségét, hogy mit eszel.

Ha a gyorsételek a kedvenceid, ne csodálkozz, ha hajad a tápanyaghiány jeleit kezdi el mutatni. Egyes zöldségek és gyümölcsök különösen hasznosak a haj számára, ilyen a brokkoli, a sárgarépa, az édesburgonya, a spenót, a kiwi, az eper, a banán.

Ritkább hajmosás

Ha túl gyakran samponozod a hajad, a fejbőröd könnyen kiszárad, a természetes zsírtartalom pedig elvész. Hagyj legalább 2 nap szünetet hajad számára két hajmosás között.

Kerüld a kémiai anyagokat!

Ezek egyébként sem tesznek jót a hajadnak, de mivel a fejbőrön keresztül a véráramba is bekerülnek, kifejezetten ártalmasak lehetnek a benned növekvő magzat számára.

Olvasd el alaposan a termékek címkéjét és végezz kutatást, hogy mely összetevők azok, amelyek a szépségápolási termékekben várandósság alatt tiltólistásak.

Megfontoltan a vágással

Sokan annyira kétségbeesnek már az első trimeszter alatt a haj állapotában bekövetkezett változásoktól, hogy fogják magukat és rövidre vágatják a hajukat.

Egyrészt, nem biztos, hogy a rövidebb haj könnyebben kezelhető, hiszen míg egy lófarkot vagy egy laza kontyot kettő perc alatt megcsinálhatsz, addig a rövid frizurát pontosan be kell lőnöd minden reggel.

Másrészt vedd figyelembe, hogy szülés után a hajad visszatér eredeti állapotába, azaz a hajtípusod is ugyanaz lesz, mint korábban és a kihullott hajad nagy része is biztosan visszanő. Hirtelen elhatározásból ezért ne válj meg terhesség alatt a hosszú tincsektől!

Fejmasszázs hajmosás előtt

Mielőtt nekiállnál a hajmosásnak, ne felejtsd el jól átmasszírozni a fejbőrödet. Ezzel stimulálhatod a hajhagymákat és a serkentheted a fejbőr vérkeringését. Ugyanezt a célt szolgálja, ha meleg helyett langyos vízzel mosol hajat.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!