Irritábilis bél szindróma és kezelése

Az irritábilis bél szindróma egyre nagyobb méreteket ölt. A megmagyarázhatatlan betegség egyre több embernek okoz kellemetlenségeket. A betegséget sajnos kezelni nem lehetséges, viszont a tüneket hatékonyan lehet enyhíteni.

Az irritábilis bél szindróma, vagy IBS nem kezelhető gyógyszerekkel. A megfelelő probiotikus baktériumok viszont jelentős mértékben csökkenthetik a kellemetlenségekkel járó tüneteket. IBS esetén a bélflóra károsodik. Ez az állapot az egész szervezetre, még a pszichére is kihatással van. Az irritábilis bél szindróma kialakulása egy sor másik megbetegedést idézhet elő. Felbomlik az emésztés szabályozottsága, csökken az immunrendszer hatékonysága, kiválthat depressziót és súlyos szorongást is.

A belekben romlik a felszívódás mértéke, megsérül a bél nyálkahártyája és a bélmozgás is rendellenessé válik. A bélflóra összetétele teljesen megváltozik és csökken a jótékony baktériumok száma a szervezetben. Ez miatt lényeges, hogy az irritábilis bél szindrómában szenvedő személy pótolja ezeket a baktériumokat.

A bélben megtalálható baktériumok nem megfelelő aránya puffadáshoz, görcsökhöz és más hasi fájdalmakhoz vezethet. A vastagbél bélflóráját alkotó baktéritörzsek számának csökkenésével komoly emésztési zavarok léphetnek fel. Jelentkezhetnek komoly székelési problémák is. Az IBS károsítja a bélrendszer nyálkahártyáját és ez komoly betegségekhez vezethet.

Az irritábilis bél szindróma tüneteit enyhíthetők a megfelelő probiotikus baktérium bevitelével. Ilyenkor javul az anyagcsere, helyreállnak a bélmozgások és ami a legfontosabb, regenerálódik a bélnyálkahártya. A bélflóra helyreállítása rendkívül jót tesz az emésztésnek. A tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok pedig megfelelően fognak felszívódni.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!