Így készíts egészségesebb smoothie-t a szakemberek szerint

Egy smoothie csak annyira lehet jó, amennyire jók a készítéshez felhasznált összetevők. Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a smoothie-ból, íme néhány tipp!

1. Kezdjük egy cukormentes alappal!

A cukormentes kókusz- és mandulatej nagyon jó alapok a smoothie-hoz, de a kókuszvíz is jól működik 2%-os tejjel és kefírrel is. A kókusztej és a kókuszvíz természetes cukrokat tartalmaznak, ha édeset keresünk, ezek tökéletesek lesznek. Gyümölcsleveket a magas cukortartalom miatt ne használjunk, a víz pedig túl unalmas és íztelen.

2. 1-2 marék leveles zöldség

Bár semmi rossz nincs abban, ha mindennap ugyanazt a smoothie-t fogyasztjuk, mégis izgalmasabb keverni az ízeket egymással. Ha a gyümölcsöset szeretjük, 1-2 marék leveles zöldség akkor is belefér. Más és több tápanyag kerül is az italunkba, miközben az ízek is lendülete kapnak. Zöldségek mellett a pitypang zöldjét is felhasználhatjuk.

3. Egészséges zsírok

Sokan fehérjét adnak a smoothie-hoz, ami jó, de nem váltja ki az egészséges zsírokat. Ezek finomak és nem mellesleg ahhoz is hozzájárulnak, hogy jól lakjunk a smoothie-tól. Ha étkezés helyett fogyasztjuk, tegyünk bele egy fél avokádót, a kókusz húsát, 1-2 evőkanál görög joghurtot, kókuszzsírt.

4. Szórd meg vele!

Ha elkészültél a smoothie-val, még mindig adhatsz hozzá extrákat. Szórd meg olajos magvakkal, spirulinával, virágporral, chia maggal vagy akár nyers kakaóval, fahéjjal, amivel egyszerre fűszerezheted is. Ha több rostra vágysz, válaszd a chia magot, antioxidánsokhoz a spirulina algából és a kakaóból juthatsz hozzá. Ne félj keverni az összetevőket egymással!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!