Hogyan űzzük el természetes módon a migrént?

Torkig van a migrén elleni gyógyszerekkel, amelyek folyamatosan álmossá teszik? Mivel rengetegen küzdenek migrénnel világszerte, ezért most felfedjük a legjobb természetes opciókat a migrénes fejfájás ellen.

Az egyik elmélet a migrénes fejfájásról az, hogy a mitokondrium csökkentett energia-termelése okozza. Ezért, mivel a B2 vitamin (riboflavin) potenciálisan növeli a sejtenergia-termelést, úgy gondolják, hogy ez a vitamin megakadályozhatja a migrént.

Hogyan űzzük el természetes módon a migrént

Egy kutatás következtében kimutatták, hogy 400 mg napi riboflavin szedése után, a felgyógyult betegek 59%-a a riboflavintól javult meg, és a kezelésnek semmilyen mellékhatása sem volt. Figyelemre méltó, hogy a riboflavin majdnem olyan hatásos, mint a gyógyszerek, de sokkal biztonságosabb és viszonylag olcsóbb is.

A magnéziumelégtelenség is jelentős szerepet játszhat a migrén kialakulásában. Több kutató bizonyította, hogy van kapcsolat a magnéziumhiány és a fejfájás között.

A magnézium fő funkciója, hogy megakadályozza az idegsejtek túlingerelődését, így a migrénes betegeknél igen szükséges a magnézium utánpótlás. Az ajánlott adag, napi háromszor 150-250 mg.

A legjobb megoldás a nagy magnéziumtartalmú ételek fogyasztása, például tofut, diót vagy zöld-leveles zöldségeket.

 

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!