Hogyan fessünk hajat természetesen, vegyszerek nélkül?

Hát nem fárasztó állandóan ugyanazokat a kémiai hajfestékeket használni, amik ráadásul a hajat is tönkreteszik? Amennyiben úgy gondolja, belefáradt saját hajának rongálásába, megmutatjuk önnek a hajfestés természetes módjait. Lehet, hogy körülményesebbnek tűnik, de a környezet és a haja épségéért megéri kicsivel több időt szánni a hajfestésre.

Barna hajra legjobb a zöld héjú dió. Először is, hámozzon meg körülbelül 15-20 diót, aztán a zöld héjat vágja fel kisebb darabkákra és darálja le. Adjon hozzá forró vizet, majd keverje össze egy evőkanállal. A keverék színe lesz az ön hajszíne. Kenje fel a hajára, majd 15-20 perc elteltével mossa le, aztán öblítse le ecetes vízzel, és készen is van a természetesen festett barna haja.

Hogyan fessünk hajat természetesen, vegyszerek nélkül

Világosbarna hajra a legjobb megoldást a hagymahéj és a tölgyfakéreg jelenti. Minden, amire szüksége van, az egy fél bögre hagymahéj és szeletelt tölgykéreg. Öntse fel ezeket a hozzávalókat 1 liter forralt vízzel, majd 1 órán át főzze őket. Ezek után hagyja 1 órán át hűlni, majd nedvesítse be a haját ezzel a főzettel, és ne mossa le 45 percig. Miután lemosta, öblítse le ecetes vízzel.

Aranyszőke hajra legjobb kamillát használni, vagyis keverjen össze fél liter vízben 100g száraz kamillát. A kamilla főzése után kenje be haját ezzel a folyadékkal. Aztán mossa meg és szárítsa meg a haját, valamint ne felejtse a végén leöblíteni ecettel.

Vörös haj festésére a cékla ajánlott. Vegyen egy közepes méretű céklát és forralja fel. Miután felfőtt a cékla, hagyjuk egy kis ideig kihűlni. Ezután keverje össze a felfőtt vizet néhány szelet céklával, és ez a keverék lesz majd az ön hajszíne. Vigye fel a hajára, és hagyja rajta körülbelül 15-20 percig, majd öblítse le a haját ecettel, és szárítsa meg.

Amennyiben világosabb haja van, egy festés után is feltűnő lesz az eredmény, viszont ha sötétebb hajjal rendelkezik, valószínűleg többször meg kell majd ismételni a festési procedúrát.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!