Ha eddig nem tetted, ezért fogyassz ezentúl rendszeresen kecsketejet!

Kóstoltad már valaha a kecsketejet? Ha nem, akkor bizonyára arról sem tudsz, mennyi értékes hatása van. Nálunk sokkal kevésbé elterjedt, mint a tehéntej, de a világ számos pontján mindennapos élelmiszernek számít és ebben a legkisebb szerepet az játssza, hogy finom. Sokkal fontosabbak egészségünkre gyakorolt, rendkívüli hatásai!

A kecsketej támogatja az anyagcserét

Kutatások szerint a kecsketej segíti a szervezetet a vas és a réz hasznosításában, ami főként azoknál jelent sokat, akik emésztési vagy felszívódási zavarokkal küszködnek.

Sok kalciumot tartalmaz

Valamennyi állati tejben található kalcium, azonban mégsem mindegy, hogy melyiket választjuk. A kecsketej fogyasztásával úgy juthatunk hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz, hogy nem kell tartanunk a gyulladások veszélyétől, mint pl. a tehéntej esetében.

A kecsketej erősíti az immunrendszert

A szelén az egyik legfontosabb tápanyag az immunrendszer számára. A kecsketej bőséges mennyiségben tartalmazza, ezzel segíti védekezőképességünk működését, a betegségek hatékonyabb megelőzését.

Magas a zsírsav tartalma

Az esszenciális zsírsavak létfontosságúak szervezetünk számára. A kecsketej kb. 35%-ban tartalmazza őket, ez az egyik legértékesebb tulajdonsága a tápanyagok szempontjából.

Biohasznosulás

Az anyatej a számunkra legtökéletesebb tej, tökéletes, tiszta, tápláló. A kecsketej pedig összetételét tekintve a legközelebb áll hozzá, jobban hasonlít az anyatejhez, mint bármely más tejfajta. Ez megkönnyíti az emésztését és a biohasznosulását is.

A kecsketej allergia ellenes hatásai

A kecsketej nem tartalmaz olyan zsírt, mint amilyen a tehéntejben található, éppen ezért nem vált ki nyálkaképződést sem. Nem okoz allergiát és irritációt a gyomorban, mivel a benne lévő zsírok mérete csupán egy tizede a tehéntejben lévőkének.

Táplálja az agyat

A kecsketej kivételesen jó táplálék az agyunk számára. Táplálja és erősíti a túlterhelt idegrendszert, jót tesz a memóriának is.

A kecsketejnek alacsony a laktóz tartalma

A laktóz a tejben lévő cukor. Sok ember szervezete nem tudja megfelelően lebontani a laktózt, ez allergiát válthat ki. A tehéntejhez képes a kecsketej laktóz tartalma alacsony, ezért ideális alternatíva azok számára akik allergiásak vagy érzékenyek erre az összetevőre.

Rendkívül tápláló

Egy bögre kecsketej elfogyasztásával a napi szükséges kalcium mennyiség 35%-át magunkhoz vehetjük, emellett tartalmazza a napi ajánlott riboflavin mennyiség 20%-át is. Kitűnő forrása a foszfornak, fehérjéknek, a B12-vitaminnak és a káliumnak is.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!