Ezért használj rendszeresen tiszta argán olajat a hajadra!

A 100%-os argánolaj használata az egyik legutóbbi hajápolási trend, aminek világszerte milliónyi nő a követője. Vásárolhatunk olyan készterméket is, aminek egyik összetevője az argánolaj, de jóval hatékonyabb tiszta formában alkalmazni hajunk szépítésére.

Ezért használd az argán olajt!

Az argánolaj pozitív hatásait a hajon már első használat után észreveheted, köszönhetően annak, hogy vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal tölti fel a hajszálakat, egyfajta természeted kondícionálóként.

A haj utána extra sima és fényes lesz. Magas E-vitamin tartalmával a károsodott, száraz hajvégeket regenerálja, a benne lévő esszenciális zsírsavakkal erősíti, az antioxidánsokkal védi a hajat. Védelmet nyújt nemcsak a káros UV-sugárzással, de a hőhatásokkal szemben is, így ha gyakran kezeled a hajad forró hajszárítóval vagy hajvasalóval, mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Hatékony a hajhullás ellen is. Hetente 3 alkalommal masszírozd be a fejbőrbe, hogy kifejthesse az új hajszálak növekedését támogató hatását. Egyes vizsgálatok szerint a tiszta argánolaj hajhullás ellen hatékonyabb, mint bizonyos szerek, melyeket vényre kaphatunk a gyógyszertárakban.

Légy nagyon óvatos!

Mint mindennek, az argánolajnak is vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai. Mielőtt rendszeresen elkezdenéd alkalmazni, nem árt, ha a negatívumokról is tudomást szerzel.

Vékonyszálú haj esetén pl. egyszerre csak keveset használjunk belőle és azt is ritkán, mert könnyen elzsírosíthatja, elnehezítheti az ilyen típusú hajat.

Az argánolaj allergiát is kiválthat egyeseknél, ezért használat előtt végez vele próbát egy kis bőrfelületen! Fontos, hogy mikor megvásárolod, figyeld meg az összetételét! A 100%-os argánolaj semmi egyéb hozzávalót nem szabad, hogy tartalmazzon! Az üveg vagy tégely, amiben kapható, pedig sötét színű kell, hogy legyen, védje az olajat a napfénytől.

Ha ezekre odafigyelsz, teljes biztonsággal és maximális elégedettséggel használhatod rendszeresen a szépségápolásban!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!