Élelmiszerek, melyekkel természetes úton oldhatod meg a fogfehérítést!

Ha a fogad nem ragyog úgy, ahogy szeretnéd vagy néhány árnyalatnyi világosítás bizony ráférne, mielőtt elkezdenél erős kémiai anyagokat használni, próbáld ki mit tudnak az ételek!

Természetes módon fehérítheted velük a fogaidat, ez a módszer pedig olcsó és a hozzávalók könnyedén beszerezhetők!

Alma

Az alma rágcsálásával leradírozhatod a fogaidat, ami már önmagában nagy segítség a foltok eltávolításában. Emellett azonban az almasav is sokat segít, amit a fehérítő hatású fogkrémek készítéséhez is felhasználnak. Ez a sav fokozza a nyáltermelődést, a nyál pedig tisztítja a fogakat és segíti a foltok eltávolítását.

Ananász

Az egyetlen természetes élelmiszer, ami bromelaint tartalmaz. Ennek az összetevőnek gyulladáscsökkentő és tisztító hatása is van. Egy tanulmány szerint a bormelain hatékony összetevője lehet a fogfehérítő fogkrémeknek is.

Brokkoli

Ha roppanós brokkolit eszünk, tisztíthatjuk és fényesíthetjük is a fogak felületét. Emellett összetevői között olyan anyagok is találhatók, melyek védenek a fogak romlását előidéző baktériumokkal szemben.

Mazsola

Hihetnénk, hogy a mazsola rossza tesz a fogaknak, hiszen magas a cukortartalma. Ezzel szemben azonban kifejezetten hasznos fogaink számára. Kutatások szerint fokozza a nyáltermelődést, a nyál segít eltávolítani és megelőzni a lerakódásokat. Valamint semlegesíti azon baktériumokat, melyek kárt tesznek a fogakban és rontják a szájhigiéniát.

Sajt

Tele van a fogzománcot védő fehérjékkel, kalciummal és egyéb ásványi anyagokkal. A kemény sajtok a nyáltermelődés stimulálásval járulnak hozzá a fogak fehérítéséhez.

Eper

Ahogyan az almában, az eperben is sok almasav található. Hatékonyságát azonban tovább növeli, hogy ellagitannint is tartalmaz, ami csökkenti azon baktériumok számát, melyek foltokat és gyulladásokat okoznak a fogakon és a szájban.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!