Egészséges italok a hűvös időkben

A hűvös, téli estéken sokszor jól esne egy pohár melengető ital. Viszont nehéz olyan italt választani, mely még az egészsges életmód és az egészséges táplálkozás határain belül van. Íme néhány hasznos recept, mely nyugost szívvel fogyasztható azok számára is, akik az egészség hívei.

A puncs

A puncs egyre inkább kezd a háttérbe szorulni, mivel az ízletes forraltbort valahogy jobban kedvelik az emberek és így annak sikerült elegendő teret hódítania. Karácsony közeledtével, pedig a puncs is kiváló ital lehet egy-egy összejövetelen.
Hozzávalók:
-1 csésze barnacukor
-1,5 csésze víz
-2 üveg vörösbor(leginkább a Cabernet Sauvingon-t ajánlják)
-1 narancs
-1 alma
-1 csésze ananász
-fél csésze narancs curacao
-4 ánizscsillag

A puncs elkészítése rendkívül egyszerű és gyors. Egy megfelelő méretű lábosba tegyük fel a cukrot és a vizet. A tűzhely legyen közepes lángra állítva. Két perc után hozzáönthetjük a bort, a szeletelt almát és a szeletelt narancsot, majd az ánizscsillagokat. Főzzük körülbelül tíz percig, továbbra is közepes lángon. Ezt követően hozzáadhatjuk a curacaot. További 5 perc főzögetés után, szedjük ki az ánizscsillagokat és hőálló poharakba, ízlésesen szervírozzuk. A lábosba maradt gyümölcsből minden pohárba tehetünk valamennyit.

Gyömbéres körtelikőr

Egy könnyű, ízletes ital, mely jó alapot ad egy téli, csajos esti bulihoz. Néhány perc alatt megvan és élvezhető kellemes ízvilága.

Hozzávalók:
-4 érett körte
-1 csésze fehérbor
-1 vagy 2 teáskanál gyömbér
-1 csésze almacider
-citromlé
-só
-1 rúd fahéj
-2 teáskanál méz
Tegyük egy serpenyőbe a cidert, körtét, gyömbért, bort, citromlét, sót és fahéjat. Főzzük alacsony tűzön, körülbelül 20 percig. Ezután vegyük ki a fahéjat és turmixoljuk simára. Ha mindennel megvagyunk, lehet szervírozni.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!