Egészséges ételekkel a homokóra alkatért!

Ha félre szeretné tenni egy időre az edzést, akár ünnepek, vagy más alkalom miatt vagy csak szeretné megtartani homokóra alkatát, a megfelelő diétával és rendszeres mozgással sikerülhet. Íme, néhány hasznos tipp arról, hogyan tartsa meg gyönyörű homokóra alakját diétával és fitnesszel.

Az első tipp a formás derék megtartása érdekében, a gyors-ételek elkerülése. Ezek a gyorséttermekben kapható ételek ugyanis tele vannak zsírokkal, amik elhízáshoz vezetnek.

Egészséges ételekkel a homokóra alkatért!

Cserélje, le a gyors-ételeket valami táplálóbb alternatívára például süssön kelkáposzta chipset burgonya helyett. Ami a diétát illeti, adjon hozzá probiotikumokban gazdag ételeket étrendjéhez, például joghurtot, kefirt vagy savanyú káposztát, hiszen ezek ellenőrzik a belekben levő baktériumokat.

Kutatók arra jöttek rá, hogy a bélflóra hatással van a derékbőségre, hiszen amikor a nők terhesség után probiotikus kapszulákat szedtek, ezek a kapszulák csökkentették a derekuk méretét.

Zöld leveles salátákat is ajánlott fogyasztani, hiszen ezek kalcium tartalmukkal nemcsak a fogakat fehérítik, hanem az izom-összehúzódásra is jók, ami nagymértékben megerősíti az edzéseket.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy azok a nők, akik alacsony zsírtartalmú, krémes leveseket fogyasztottak naponta, kétszer annyit fogytak, mint azok a nők, akik nem fogyasztanak levest.

A guggolás az egyik remek módja annak, hogy megtartsa alakját, és guggolást bárhol és bármikor csinálhat: amíg arra vár, hogy tele legyen a fürdőkád, vagy miközben levest főz a konyhában.

Fokozza a guggolást úgy, hogy súlyzót tart mindkét kezében. Egy kis kardiot sem árt hozzáadni a napi teendőkhöz, még akkor is, ha csak 20 perc áll rendelkezésére, elmehet futni a kutyával, sportolhat valamit (például kosárlabdát) a gyerekekkel, vagy tehet egy gyors sétát a közeli üzletekig.

 

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!