A több gyümölcs- és zöldségfogyasztás 9 módja!

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag diéta, a legjobb módszer bármilyen betegség megelőzésére.

Vásárláskor válasszon zöldségeket és gyümölcsöket különböző színekben, hogy szervezetét ellássa teljes spektrumú pigmentekkel és erős antioxidánsokkal, valamint szükséges tápanyagokkal is, amik megvédik a szervezetet a betegségektől.

A több gyümölcs- és zöldségfogyasztás 9 módja!

A 9 tipp a következő: amikor bevásárol, vegyen sokféle gyümölcsöt és zöldséget, hogy legyen miből kedvére válogatni.

Szerezzen be fagyasztott zöldségeket is, hogy fogyaszthasson zöldséges ételt minden vacsorára, hiszen a fagyasztott zöldségek könnyen párolhatóak és hamar elkészíthetőek.

Használja fel először a romlandó gyümölcsöket és zöldségeket, például a barackot, vagy a spárgát. A tartósabbakat, például az almát, vagy a fagyasztott árukat hagyja meg későbbre, de mindig legyenek szem előtt.

Olyan helyen tárolja zöldségeket és a gyümölcsöket, ahol könnyen észrevehetőek, hiszen minél többször látja őket, annál nagyobb az esély arra, hogy megkívánja és beleharapjon egy ínycsiklandó gyümölcsbe.

Töltsön meg egy légmentes fedelű salátástálat mindenféle feldarabolt zöldséggel: koktélparadicsommal, darabolt sárgarépával, paprikával, brokkolival vagy kelbimbóval. Tegye be ezt a hűtőszekrénybe, így napokig élvezheti ezt az ízletes vegyes salátát.

Tartson egy gyümölcsökkel teli tálat a konyhaasztalán, vagy a munkahelyi íróasztalán. Csomagoljon zöldségeket és gyümölcsöket a táskájába vagy hátizsákjába, és nedves törlőkendőt is, hogy könnyű legyen az étkezés előtti-utáni kéztisztítás.

Adjon hozzá zöldségeket és gyümölcsöket az ebédjéhez azzal, hogy levesként főzi meg őket, például gyümölcslevesek vagy zöldséglevesek formájában.

Használjon zöldség alapú szószokat, például a marinara szószt, paradicsomlevet, vagy gyümölcsleveket.

Végül, de nem utolsó sorban, fagyasszon le áfonyát, hiszen ez télen is remek helyettesítője lehet a jégkrémnek, vagy más cukros ételnek.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!