A nem megfelelő diétának negatív hatásai is lehetnek az agyra!

Az egészséges étkezés nagyon fontos, de az emberek hajalmosak túlzásba vinni a diétát a jó cél érdekében, ez a cél pedig a kockahas vagy a szálkás testalkat. Nem rossz dolog a szép testalkat, de ehhez általában a ketogén diétához fordulnak az emberek, ami csakis zsír és fehérje fogyasztásból áll, mindenféle szénhidrátot elkerülve.

Ez a ketogén diéta persze segít a vékony testalkat megtartásában, de az egészségre igen káros is lehet hosszútávon, hiszen negatív hatásai lehetnek a memóriára és a kognitív képességekre is. Így az alább felsorolt ételeket vegye ki a diétájából, vagy legalább fogyasztásukat csökkentse le annyira, hogy a test minden porcikája egészséges maradjon.

A nem megfelelő diétának negatív hatásai is lehetnek az agyra!

Az első olyan étel, amely káros lehet az agyra a tofu. A kutatók azt állítják, hogy a tofu nagymértékben való fogyasztása ártalmas a memóriára. Vizsgálatok kimutatták, hogy azok az emberek, akik több mint 9 adag tofut fogyasztottak egy héten, jobban megküzdöttek a memóriájukkal, mint azok az emberek, akik egyáltalán nem fogyasztottak tofut.

A nátriumnak is hatása lehet a kognitív tevékenységre, hiszen azoknak van a leggyengébb kognitív képességük, akik keveset mozognak, és sok sót visznek be a szervezetükbe.

A legújabb kutatások szerint a tonhal nagy mértékben való fogyasztása sem annyira egészséges, mint azt gondolnánk, ugyanis a tonhal rendszeres fogyasztása ronthat az agy működésén. Ha naponta több mint 3 adagot fogyaszt azokból a halfajokból, amik magasan állnak a táplálékláncon (pl. tonhal, sügér, kardhal stb.) akkor nagy a kockázata a kognitív diszfunkciónak.

Habár nem kapcsolódik a diétához, de egy másik kutatás azt mutatta ki, hogy azok az emberek, akik túlzásba viszik az alkoholfogyasztást, igen nagy problémáik vannak a gondolkodással és a memóriával.

A hosszan tartó és rendszeres alkoholfogyasztás ugyanis a legjobban akadályozza az agy normális működésének útját, és ezek az egyének nagyon fogékonyak az agykárosodás különböző formáira is.

Vonja meg tehát magától a fent említett ételek túlzott fogyasztását a diéta során, hogy hosszan tartó egészséges életet élhessen!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!