A fűszer, amely a rákos sejtek, az emésztési problémák és a szívbetegség ellensége

Tudta, hogy majdnem minden konyhában megtalálható az a fűszer, amely képes újjáépíteni a bélfalat? Amikor ez a fűszer újjáépíti azt a bizonyos bélfalat, rengeteg más előnye is van, például elpusztítja a rákos sejteket, csökkenti a szívinfarktust és még fogyaszt is. Ez a fűszer pedig nem más, mint a cayenne-i bors.

Ez a fűszer csordultig tele van egészséges tápanyagokkal és vitaminokkal, például: A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin komplexxel, kálciummal és káliummal. Számos tanulmány igazolta, hogy a cayenne-i bors újjá tudja építeni a szöveteket a gyomorban, és katalizátorként is működik. Más gyógynövények, és a rákkezelés alternatíváinak hatékonyságát is növeli.

Valószínűleg már észrevette, hogy amikor chips-et eszik salsa szósszal, úgy érzi tüsszentenie kell, és kisebb orrfolyása van. Ez azért van, mert a cayenne felmelegíti az egész testet, és serkenti a légutak nyálkakiválasztását. Talán már azt is észrevette, hogy ha friss csípős paprikát eszik, ez kitisztítja az orrüreget és izzadást okoz.

cayenne-i bors

A legfontosabb és legaktívabb vegyület a cayenne-ben a kapszaicin. Dr. Sanjay K. Srivastava és kollégái a Pittsburghi Gyógyszerészeti Egyetemen, 2004-ben, cayenne-ben levő kapszaicinnal kezeltek hasnyálmirigy sejteket. A kutatók arra jöttek rá, hogy a kapszaicin megzavarta a mitokondriális funkciót, és adoptózist (programozott sejthalált) idézett elő a rákos sejtekben anélkül, hogy hatással lett volna a normális hasnyálmirigy sejtekre.

Így az eredmények azt mutatták, hogy a kapszaicin potenciális rákellenes szer. Egy másik tanulmány szerint, amit egy japán kutatócsoport vezényelt, kiderült, hogy a cayenne-i bors jelentősen lelassíthatja a prosztata daganatok fejlődését, úgyhogy ez egy kiváló rákkezelési forma akár ilyen típusú rák esetében is.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!