7 szuper olcsó és egészséges élelmiszer

A régi felfogás szerint, ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk, rengeteget kell fizetnünk is, ám ez nem mindig igaz, hiszen nem minden élelmiszer drága, ami egészséges. Olyan ételek, mint például a mogyoróvaj, a burgonya, vagy a banán viszonylag olcsón kaphatók a boltokban. Ha ezeket az ételeket fogyasztja, nem lesz megterhelve pénztárcája és kellőképpen odafigyel az egészséges táplálkozásra is.

Banánt manapság pár száz forintért is lehet kapni, és ez az egyik legkényelmesebb forrása a természetes káliumnak. Ez az ásványi anyag kulcsszerepet játszik a szívműködésben, és szabályozza a vérnyomást is.

7 szuper olcsó és egészséges élelmiszer - banán

Burgonyából is érdemes bevásárolni, és nem szabad elhinni azt a teóriát miszerint a burgonyában levő cukor árt az egészségnek, mert igazából a burgonyában levő szénhidrát a rezisztens keményítők közé tartozik, így hát nincs benne inzulin.

A tököt sem érdemes csupán a szezonban fogyasztani. Magas rosttartalmának köszönhetően rendkívül tápláló étel lehet a tök.

7 szuper olcsó és egészséges élelmiszer - tök

A mogyoróvaj krémes textúrájának és finom ízének köszönhetően fogyasztjuk, viszont 2 evőkanál mogyoróvajban 8 g fehérje, közel 2 g diétás rost, 208 mg kálium és még sok más ásványi anyag található.

Manapság zabpelyhet is igen olcsón lehet kapni, és egy fél csésze zabban mintegy 5 g rostot, és 150 kalóriát találunk.

A legjobb egészséges megoldás a nassolásra a natúr pattogatott kukorica (popcorn), hiszen magas a rosttartalma, és tele van egészségbarát antioxidánsokkal.

7 szuper olcsó és egészséges élelmiszer - popcorn

Az a hiedelem, hogy a friss zöldségek a legegészségesebbek, viszont vannak olyan esetek, amikor fagyasztva még egészségesebbek, például a fagyasztott brokkoli. Ez a zöldség tele van rostokkal, és sok-sok ásványi anyagot tartalmaz, valamint segít csökkenteni a gyulladásokat is.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!