5 élelmiszer, ami fehéríti a fogakat és megvédi a káros lepedéktől

Ha éppen a tükörbe néz azon gondolkodva, milyen foltosak, sárgák a fogai, most jó helyen jár. Az alábbiakban eláruljuk önnek, melyek azok az élelmiszerek, amelyek fehérítik a fogakat, és megvédik azokat a fogszuvasodástól, vagy az ínysorvadástól.

Az első ilyen gyümölcs az eper. Azt hinné, ez majd rózsaszínűre festi fogait, de nem így van. Igazából az eper természetes fertőtlenítő, eltávolítja a fogak felületi elszíneződéseit. Biztonságosan lemossa az összes kávé és üdítő részecskét, ami beszínezné a fogát.

5 élelmiszer, ami fehéríti a fogakat és megvédi a káros lepedéktől

A ropogós almák sem csak a fizikumot fejlesztik, a benne levő folyadék hatására, amikor ráharap, ez a folyadék lemossa a lerakódásokat a fogról, így segít a mosolya fehérítésében.

A diók és magvak is rendkívül hatékonyak, hiszen tisztára dörzsöli a fogakat. Bónuszként még tele vannak fehérjével, és egészséges zsírokkal, amire a szervezetnek szüksége van.

A hagyma bár nem segít a szájszagon, de a fogakat mindenféleképpen fehéríti. Ha a szájszag miatt aggódik, egyen a hagyma után egy almát, körtét, vagy szilvát.

A narancs is tele van C-vitaminnal, ami savas környezetet teremt a szájban, és ez képes eltávolítani a felületi szennyeződést a fogakról. Tehát nemcsak az immunrendszert támogatja a narancs, de a fogak fehérítéséhez is hozzájárul. A narancs viszont leeszi a zománcot is a fogakról, így azt csak időközönként érdemes fogyasztani, erre figyeljen oda.

Minden egyes dolog, amit megeszünk és megiszunk, előbb a szájon megy keresztül, így néha ezeknek negatív, vagy pozitív hatásuk van a fogakra. Ha viszont jól megválogatjuk, hogy mit eszünk, a fogaink egy idő után sokkal egészségesebbek és láthatóan fehérek lesznek. Hozzon tehát okos döntéseket, és élvezze a mosolyát, ha a tükörbe néz!

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!