4 fontos ok arra, hogy kihagyjon egy edzést!

Annak ellenére, hogy a közösségi oldalak tele vannak olyan hashtagekkel, mint például #nincskifogás, #nincsszabadnap #pihenjkésőbb, az igazság az, hogy vannak olyan komoly okok, amelyekkel ki lehet hagyni néhanapján egy-egy edzést.

Ha úgy érzi fizikálisan teljesen kimerült, vagy csak mentálisan fáradt el, néha teljesen rendben van, ha otthon marad és pihentetni a testét.

4 fontos ok arra, hogy kihagyjon egy edzést!

Az első ok arra, hogy kihagyjon egy edzést az, hogy betegnek érzi magát. Ha a teste kibír egy kis testmozgást, akkor rendben van, menjen edzőterembe, de ha úgy érzi belázasodott vagy csak általánosan kimerült a teste, nincs értelme még jobban megterhelnie önmagát. Inkább maradjon otthon, pihenjen és lábadozzon (ha úgy gondolja fertőző, még inkább ajánlott otthon maradni, hogy megkímélje edzőtermi társait).

Nem számít, milyen gondosan próbálja elkerülni a sérüléseket, ha rendszeresen edz, előbb vagy utóbb biztosan megsérül. Függetlenül attól, hogy a sérülés mennyire súlyos, mindig a gyógyulást helyezze előtérbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy soha többé nem edzhet, csupán győződjön meg róla, hogy nem súlyosbítja a sérülését.

Ha egész éjjel forgolódott és nem tudott aludni, akkor is tanácsolt inkább ágyban maradni, és kihagyni a reggeli edzést. Az alvás ideje nemcsak a testmozgásra van hatással, hanem az agyra, az étvágyra, a hangulatra, és az általános egészségi állapotra is. Próbáljon meg a lehető leghamarabb ágyba kerülni a reggeli edzés előtt.

Ha a teste tetőtől talpig fáj, valószínűleg szüksége van egy felépülési napra. Amikor edz az izmai teljesen „szétmennek”, ami azt jelenti, hogy időt kell adni a testnek a regenerálódásra, és arra hogy lecserélje a sérült izomrostokat, hiszen ha ez nem történik meg izomvesztés is bekövetkezhet. Tegyen inkább egy könnyű sétát a környéken a kimerítő edzés helyett.

You May Also Like

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Minden vélemény számít!